tiistai 21. helmikuuta 2017

Gluteeniton piirakka, joka onnistuu aina

Gluteeniton, hyvä peruspiirakkapohja


Tämä piirakkapohja on ollut matkassa kauan ja muuttunutkin aikojen saatossa. Alunperin tämä oli vanhimman sisareni käsialaa nimellä "Liisan mustikkapiirakka". Pohjaan voi laittaa täytteeksi monenlaisia marjoja, hedelmiä ja esim. suklaata, joista kaikista annan esimerkin. Kuvassa on omenapiirakka.




























Pohja:
- 4 luomukananmunaa
- 3 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi, todella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rauhallisesti vaaleat jauhot, joissa on sekoitettuna leivinjauhe. Lisää kerma tai jos haluat piirakasta todella kevyen, voit käyttää myös maitoa tai mantelimaitoa.
Levitä taikina isolle uunipeltille, lisää jokin täytteistä ja paista 200 °C:ssa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

1. Täyte omenapiirakkaan:
- 5 luomuomenaa 
- tomusokeria

Leikkaa omenat lohkoiksi n. 2 cm kanttiinsa. Levitä ne taikinan päälle reippaasti turhia asettelematta. Piirakasta tulee tällä tavalla todella mehevä ja omenan maku tulee oikeuksiinsa. Ripottele tomusokeria piirakan päälle ennen tarjoilua.

2. Täyte marjapiirakkaan:
- 3/4 l marjoja, esim. mustikoita tai puolukoita
- 2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Sirottele marjat hieman jäisinä taikinan päälle. Lisää pähkinä- tai mantelirouhe.

3. Täyte suklaapiirakkaan:
HUOM! Lisää jauhoseokseen:
- lisää hieman kermaa. Katso, että taikina on sopivan tasaista, ei liian paksua eikä liian ohutta!
- ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua 

Lisää siis jauhoseokseen kaakao ja vanilja. Lisää hieman kermaa. Rouhi suklaa pieniksi palasiksi, jätä hieman suutuntumaa. Lisää suklaa lopuksi taikinaan hitaasti nostellen. Tämä piirakka on todella suklainen, joten jos siltä tuntuu, laita vain yksi suklaalevy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti