perjantai 17. joulukuuta 2021

Gluteeniton silli- tai lohikaviaari

Gluteeniton silli- tai lohikaviaari on oiva lisä mihin juhlapöytään tahansa. Meillä se kuuluu joululautaselle muiden kalojen ja juustojen viereen. Isä teki tätä aikanaan bravuurinaan mutta nyt sitä on tehtävä itse. Kaviaarin teko on helppoa ja se tuntuu maistuvan kaikille. Meillä se on tehty aina sillistä mutta kälyni Terttu valmisti oman kaviaarinsa kylmä- ja lämminsavulohesta, joten myös siitä oheisena versio. Saaristolaisleivän kanssa se on ylenmäärin hyvää, joten suosittelen leipasemaan jouluksi sitäkin. Ohje löytyy täältä blogista: http://elojailo.blogspot.com/2018/12/gluteeniton-saaristolaisleipa.html


























Gluteeniton silli- tai lohikaviaari


- n. 180 g  ravintolasillifileitä 

TAI 125g kylmäsavulohifileitä siivuina ja 125g lämminsavulohifileitä siivuina

- 3 keitettyä (n. 8 min.) luomumunaa

- 1 keskikokoinen punasipuli 

- 1 keskikokoinen omena 

- 1 prk (150g) laktoositonta creme fraichea (ranskankermaa)

- 5 rkl sitruunamehua

- mustapippuria myllystä pari tuhautusta

- 1 dl tuoretta tilliä tai kuivattua, jos niin tykkää


Paloittele sillifileet TAI lohifileet suuhun sopiviksi, lohko kananmunat, hienonna sipuli ja raasta omena. Sekoita kaikki ranskankermaan, lisää sitruunamehu, mustapippuri ja tilli. Sekoita huolellisesti, tarkista maku ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tarjoa esim. saaristolaisleivän tai perunoiden kera.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti