tiistai 30. heinäkuuta 2019

Gluteeniton herkkusienipasta

Loppukesästä palaillaan jo päiväjärjestykseen. Herkkusienipasta valmistuu käden käänteessä, ja lämmittää mukavasti kun ilmat viilenevät. Tästä ohjeesta tulee ainakin kuusi annosta, elleivät aterioitsijat innostu santsaamaan oikein kunnolla. Ruoka on kyllä hyvää, joten on olemassa vaara, että sitä tulee syödyksi yli kylkiensä. Kokeilkaapa, miten maistuu!







Gluteeniton herkkusienipasta

- 500 g gluteenitonta Fusilli-pastaa (kierre)
- 3 prk herkkusieniä viipaleina (230g/prk)
- 500 g luomuporkkanoita
- 2 keskikokoista luomupunasipulia
- 10 kpl luomulaatuisia terttutomaatteja
- muutama pyöräytys mustapippuria myllystä
- 450 ml (1 pll) Kania-luomuketsuppia
- 200 g Président Saint Maure-vuohenjuustoa
- 30 g Valion laktoositonta voita
- 5 rkl gluteenittomia Risetti-luomukorppujauhoja

Keitä pasta melkein kypsäksi, huuhtele, ja kaada isoon sekoituskulhoon. Leikkaa porkkanat hyvin ohuiksi siivuiksi. Esipaista siivuja niin, että ne hieman kypsyvät, mausta porkkanasiivut mustapippurilla. Pilko sipulit pieniksi, ja ruskista niitä pannulla. Ruskista myös herkkusieniviipaleet kevyesti, älä käytä niiden nestettä. Suolaa ei tarvita, koska herkkusienistä tulee sitä tarpeeksi. Lisää kaikki kasvikset pastan joukkoon. Leikkaa vuohenjuusto pieniksi palasiksi (esim. leikkaa ensin siivuiksi ja sitten siivut neljään osaan) ja lisää ne kulhoon. Lisää kulhoon myös puolitetut tomaatit. Terttutomaateista tulee maukkaita, kun ne kypsyvät pastan seassa uunissa! Kaada lopuksi sekaan pullollinen luomuketsuppia. 

Sekoita kulhossa kaikki ainekset sekaisin, ja kaada seos Saga-paistoleivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Sirottele päälle korppujauhot, ja niiden päälle lopuksi voinokareita kauttaaltaan. Peitä kannella tai foliolla.

Paista 200 °C:ssa toiseksi alimmalla tasolla tunnin ajan. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilemista. Tumma, gluteeniton olut sopii erinomaisesti tämän ruuan seuraksi. Esim. Kukko Schwarz. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti