tiistai 24. syyskuuta 2019

Gluteeniton puolukkapiirakka



Mieheni ja hänen nuorempien sisartensa puolukkaretki tuotti tulosta, ja sain marjoja juuri sopivasti. Puolukoista tehtiin huuppaa, ja pitihän niistä tehdä syksyn kunniaksi puolukkapiirakkakin. Tavallisesti olen tehnyt ihan tavallisen piirakan, mutta nyt ajattelin pehmentää hieman puolukan kirpakkuutta vaniljarahkalla. Tässä hyvä ohje muhevalle piirakalle. Koko pellillisestä riittää vaikka pakkaseenkin, jos sinne enää mahtuu marjojen keskelle!






Gluteeniton puolukkapiirakka

Pohja:


- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 3 tl leivinjauhetta

Täyte:

- 400 g puolukoita (voi olla myös huuppaa)
- 2 prk (200g/kpl) Valion vaniljarahkaa
- 2 dl luomu perunajauhoja
- 2 keskikokoista luomukananmunaa
- 2 rkl sokeria

Tee ensin täyte valmiiksi. Sekoita kerma ja rahka sekaisin, lisää puolukat, sokeri ja kananmunat. Lisää jauhosihdillä perunajauhot. Sekoita kaikki yhteen sileäksi massaksi. 

Tee nyt itse taikina. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelimaito ja hedelmäsose. Lisää varovasti jauhosihdillä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita suurin liikkein. Kaada seos uunipeltille.

Levitä taikinan päälle kauttaaltaan varovasti isolla kauhalla ja nuolijalla rahkaseos. Ei haittaa vaikka se hieman sekoittuu itse taikinaan, tulee vain mehevää. Ripottele päälle mantelirouhetta ja hieman sokeria, koska puolukat ovat kirpeitä.

Paista 200 °C:ssa kiertoilmauunin keskitasolla 25 minuuttia. Piirakka on paksuhko, joten tarkkaile kypsyyttä ensimmäisellä kerralla. Maku tulee oikeuksiinsa vasta kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti