Gluteeniton puolukkapiirakka
Pohja:
- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 3 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 400 g puolukoita (voi olla myös huuppaa)
- 2 prk (200g/kpl) Valion vaniljarahkaa
- 2 dl luomu perunajauhoja
- 2 keskikokoista luomukananmunaa
- 2 rkl sokeria
Tee ensin täyte valmiiksi. Sekoita kerma ja rahka sekaisin, lisää puolukat, sokeri ja kananmunat. Lisää jauhosihdillä perunajauhot. Sekoita kaikki yhteen sileäksi massaksi.
Tee nyt itse taikina. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelimaito ja hedelmäsose. Lisää varovasti jauhosihdillä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita suurin liikkein. Kaada seos uunipeltille.
Levitä taikinan päälle kauttaaltaan varovasti isolla kauhalla ja nuolijalla rahkaseos. Ei haittaa vaikka se hieman sekoittuu itse taikinaan, tulee vain mehevää. Ripottele päälle mantelirouhetta ja hieman sokeria, koska puolukat ovat kirpeitä.
Paista 200 °C:ssa kiertoilmauunin keskitasolla 25 minuuttia. Piirakka on paksuhko, joten tarkkaile kypsyyttä ensimmäisellä kerralla. Maku tulee oikeuksiinsa vasta kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti