lauantai 20. huhtikuuta 2019

Gluteeniton Sitruunapiirakka

Gluteeniton Sitruunapiirakka on vanha, hyvä ohje, jota tulee käytettyä keväisin ja kesäisin. Syynä lienee iloinen keltainen väri. Tämä piirakka on nimenomaan kahvileipä, se todellakin sulaa suussa. Sitruunapiirakka on gluteeniton, ja maidottoman siitä saa vaihtamalla voin margariiniin. Helppo tehdä vaikka viikonlopun kahvipöytään.



























Gluteeniton Sitruunapiirakka

Pohja:
- 3 luomumunaa
- 1 dl Dansukker luomusokeria
- 1,5 dl luomuperunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta

Täyte:
- 2 dl vettä
- 1 dl Dansukker luomusokeria
- 2 luomumunaa
- 2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
- 4 rkl luomusitruunan mehua
- 1 tl raastettua luomusitruunan kuorta
- 5 tippaa sitruunaöljyä
- 25 g Valion laktoositonta voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhosihdin avulla perunajauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun, matalaan, pyöreään torttuvuokaan (n. 28 cm), jossa on keskiosassa syvennys, esim. Heirol.
Paista 175 °C:ssa kiertoilmauunissa n. 10 minuuttia niin, että piirakka on sopivan kullanruskea.
Kumoa kypsä pohja vadille.

Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista sitruunan mehu. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, kananmunat, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee. Varo polttamasta pohjaan! Lisää raastettu sitruunan kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte torttupohjan syvennykseen. Vie ulos hetkeksi ja laita sitten jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Koriste kermavaahdolla, marengilla tai suklaahipuilla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti