Gluteeniton Sitruunapiirakka
Pohja:
- 3 luomumunaa
- 1 dl Dansukker luomusokeria
- 1,5 dl luomuperunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl vettä
- 1 dl Dansukker luomusokeria
- 2 luomumunaa
- 2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
- 4 rkl luomusitruunan mehua
- 1 tl raastettua luomusitruunan kuorta
- 5 tippaa sitruunaöljyä
- 25 g Valion laktoositonta voita
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhosihdin avulla perunajauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun, matalaan, pyöreään torttuvuokaan (n. 28 cm), jossa on keskiosassa syvennys, esim. Heirol.
Paista 175 °C:ssa kiertoilmauunissa n. 10 minuuttia niin, että piirakka on sopivan kullanruskea.
Kumoa kypsä pohja vadille.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista sitruunan mehu. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, kananmunat, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee. Varo polttamasta pohjaan! Lisää raastettu sitruunan kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte torttupohjan syvennykseen. Vie ulos hetkeksi ja laita sitten jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Koriste kermavaahdolla, marengilla tai suklaahipuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti