Gluteenittomasta kasvislasagnesta on tullut yksi talviajan herkkuruuistamme! Se yllättää maullaan sellaisenkin, joka ei oikein lihattomasta ruuasta välitä. Kannustan kokeilemaan, myös nuoriso on tykännyt. Näin syksyn tullen on taas aika laittaa viikonloppuna ihanaa uuniruokaa.
Gluteeniton kasvislasagne
Kastike:
- 500g luomuterttutomaatteja
- 4 luomukesäkurpitsaa
- 6 luomupaprikaa (eri värejä)
- 8 luomuporkkanaa
- 10 kpl Pirkka-luomuoliivia
- 1 prk 185g herkkusieniä
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
- 1 prk Koskenlaskija-ruokajuustoa, maustamaton TAI esim. 1 prk Elovena-kauraruokakermaa
- mustapippuria muutama pyöräytys myllystä
- 2 tl suolaa
- 12 kpl Semper gluteenittomia lasagnelevyjä
Päälle:
- 150g Mustaleima-juustoraastetta
Esipaistamiseen:
Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat ohuiksi lätyiksi. Pienennä paprikat 1,5x1,5 cm kuutioiksi. Oliivit on hyvä puolittaa, samoin terttutomaatit. Aurinkokuivatut tomaatit voi leikellä pieniksi palasiksi, samoin herkkusienet. Älä käytä herkkusienten nestettä ollenkaan.
Esipaista kasviksia hieman paistinpannulla pähkinäöljyssä, lisää niihin mustapippuria ja tuhaus suolaa. Sekoita sitten kasvikset, tomaatit, tomaattimurska ja Koskenlaskija yhdeksi kastikkeeksi.
Lado suorakaiteen muotoiseen lasagnevuokaan vuorotellen kastiketta ja lasagnelevyjä siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee kastiketta. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Jos vuokassa ei ole kantta, laita sen päälle folio.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 °C:ssa 1 tunti. Avaa kansi tai folio ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti