tiistai 21. elokuuta 2018

Gluteenittomat, raikkaat salaatit

Gluteeniton salaatti on kesäruokaa parhaimmillaan. Siitä saa tarvittavat vitamiinit ja hiveaineet ja myös tärkeää suolaa, jota tarvitaan hellekesänä. Normaali ruoka riittää helteellä, lisäsuolaa ei tarvita. Tässä kaksi hyväksi havaittua suosikkisalaattiamme syötäväksi kesät talvet.

Gluteeniton lohisalaatti kahdelle


- 1 reilu luomujääsalaatti 
- 600g vesimelonia
- 250g loimulohta
- puolikas luomutuorekurkku (n. 15 cm)
- 3 keskikokoista luomutomaattia
- 1 prk Valion Eila-salaattijuustoa
- 10 kpl Pirkka-luomuoliivia
- loraus luomuoliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- pari kierrosta mustapippuria myllystä

Revi salaatti pieniksi palasiksi. Leikkaa vesimeloni, juusto ja kurkku 1,5x1,5 cm kuutioiksi, pienennä tomaatit pikku palasiksi.  
Leikkaa saksilla loimulohi suuhun sopiviksi palasiksi. Poista oliiveista kivet ja puolita oliivit.
Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita kaikki ainekset salaattikulhossa ja lisää lopuksi pippuri, sekoita vielä. Anna tekeytyä hetken aikaa kylmässä.
Tarjoa hyvän vaaleahkon leivän tai rieskan kanssa. 
























Gluteeniton broilerisalaatti kahdelle

- pari kierrosta rosépippuria myllystä
- 1 tl suolaa

- 1 reilu luomujääsalaatti 
- puolikas luomutuorekurkku (n. 15 cm)
- 10 kpl Lassen Luomun kirsikkatomaatteja (3 eri väriä-mix: punainen, keltainen ja musta)
- 1 pkt 310g laktoositonta Pirkka-leipäjuustoa
- 1 prk Del Monte-päärynöitä säilykkeenä omassa liemessään
- loraus luomuoliiviöljyä


Paista broilerfileet pannulla rapeiksi, voit pienentää niitä paiston aikana niin että leikkauspinnatkin paistuvat. Mausta pienellä suolamäärällä ja rosépippurilla. Anna jäähtyä ja leikkaa vielä pienemmiksi suupaloiksi.

Revi salaatti pieniksi palasiksi. Leikkaa kurkku ja leipäjuusto 1,5x1,5 cm kuutioiksi, puolita kirsikkatomaatit. Lassen Luomun uutuustomaatit ovat aivan mahtavia, varsinkin tuo tumma, joka ei siis ole viinirypäle vaan ruskea-violetti tomaatti! 
Leikkaa päärynät n. 2 cmx2 cm-palasiksi.

Sekoita kaikki ainekset salaattikulhossa. Lisää oliiviöljy sekä puoli dl päärynöiden mehusta. Anna tekeytyä hetken aikaa kylmässä.
Tarjoa hyvän rapeakuorisen leivän tai rieskan kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti