maanantai 20. elokuuta 2018

Gluteeniton suolainen herkku!

Gluteenitonta tummaa leipää ja loimulohta


Tänä kesänä olemme herkutelleet tämän tästä gluteenittomilla loimulohileivillä. Tummaa, gluteenitonta leipää (kesällä on pakko käyttää kaupan leipää, sillä leipominen on mahdotonta kuumalla ilmalla!), makoisaa Koskenlaskijaa, salaatinlehti ja loimutettua lohta. Helppoa tehdä, mukavaa suolukkaa ja suolatasapaino pysyy kunnossa helteelläkin. Kupliva, sitruunainen kivennäisvesi sopii kyytipojaksi aivan erinomaisesti!
Tätä takuuvarmaa herkkua voi tehdä talvellakin, sillä kalatiskeiltä saa loimulohta ympäri vuoden. Suosittelen lämpimästi, vaikka lauantai-illan suolapalaksi saunan jälkeen.


Gluteenittomat kalaleivät, ohje yhdelle

- 2 palaa MyllyKiven tummaa, gluteenitonta vuokaleipää (mm. Lidl, pakaste)
- Valion levittyvää Koskenlaskija-sulatejuustoa
- 2 isoa lehteä rapsakkaa jääsalaattia
- 125g Loimutettua lohta  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti