Gluteenittomat, mureat pullat
Sain taas ihania pullatuliaisia. Tällä kertaa pullat olivat muromaisia, suussa sulavia vuokapullia. Juuri sopivia kahvin tai teen kanssa. Tällä reseptillä jokainen osaa leipoa ja onnistuu! Ja jos on vielä kiertoilmauuni, pullaa tulee pakastimeen asti. Suosittelen käyttämään juuri noita reseptissä mainittuja jauhoja, sillä tavalla pulliin tulee juuri tuo muromaisuus. Makoisia kahvihetkiä!
Gluteenittomia pullia n. 25 kpl
- 9 1/2 dl Kotimaista gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl Dansukkerin luomuruokosokeria- 2 tl kardemummaa
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 150g laktoositonta voita sulatettuna
- 2 luomumunaa
- 1-2 dl vettä
Laita uuni lämpenemään 200° C:een.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Tarkista veden määrä suhteessa voisulaan. Taikinan on hyvä jäädä hieman löysäksi, jotta se on helppo jakaa lusikalla vuokiin. Jaa taikina 25:een paperiseen pullavuokaan.
Sirottele pinnalle raesokeria ja/tai pähkinärouhetta.
Paista pullia uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti