- 1 pkt 200g gluteenittomia Savoiardi-keksejä, esim. Schär
Kostutus:
- 4 dl espressoa
- 1,5 tl Dansukkerin luomuruokosokeria
- 2 rkl Amaretto-likööriä (tämän voi jättää pois) tai 10 tippaa rommiöljyä tai manteliöljyä
Täyte:
- 2 isoa luomukananmunaa
- 1,5 dl Dansukkerin luomuruokosokeria
- 3 rkl espressoa
- 2 pkt (250g/pkt) Pirkka-mascarponejuustoa
Pinnalle:
- Green&Black's tummaa luomukaakaojauhetta
Valmista espresso ja lisää vielä kuumaan kahviin sokeri, anna jäähtyä. Lisää Amaretto tai öljy.
Erottele kananmunista huolellisesti keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset reippaasti vaahdoksi.
Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita mascarponejuuston sekaan espresso ja keltuais-sokerivaahto. Nostele valkuaisvaahto varovasti seoksen joukkoon. Lisää öljy. Laita ensin 5 tippaa, maista ja laita lisää, jos aromi ei maistu.
Kastele keksit molemmin puolin kahviseokseen. Ne imevät nestettä hyvin, joten varo etteivät ne leviä käsiisi.
Lado puolet kekseistä vuoan pohjalle. Minulla on Pyrex-vuoka 25x19 cm ja siihen menee aina 6 keksiä kerrokseen. Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Kostuta toinen kerros keksejä ja lisää toinen kerros täytettä.
Laita vuoan päälle kansi tai folio. Anna olleutua jääkaapissa mielellään yön yli. Ripottele juuri ennen tarjoilua koko pinnalle tummaa kaakaojauhetta.
On kyllä hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti