tiistai 13. marraskuuta 2018

Gluteeniton italialainen tiramisu

Gluteeniton tiramisu on valloittava jälkiruoka mutta voi sitä tarjota kahvipöydässäkin, kuten minä tein nyt isäinpäivänä. Tiramisun tekeminen on helppoa, uunia ei tarvita. Paras tulos tulee kun annat sen olleutua yön yli mutta puoli päivääkin riittää hätätapauksessa. Ole tarkkana kun ostat Savoiardi-keksejä, kaikki eivät suinkaan ole gluteenittomia. NutriFree SokosHerkussa ja Schär esim. Cittarissa ovat oikeita.






Gluteeniton italialainen tiramisu

- 1 pkt 200g gluteenittomia Savoiardi-keksejä, esim. Schär

Kostutus:
- 4 dl espressoa
- 1,5 tl Dansukkerin luomuruokosokeria
- 2 rkl Amaretto-likööriä (tämän voi jättää pois) tai 10 tippaa rommiöljyä tai manteliöljyä 

Täyte:
- 2 isoa luomukananmunaa
1,5 dl Dansukkerin luomuruokosokeria
- 3 rkl espressoa
- 2 pkt (250g/pkt) Pirkka-mascarponejuustoa

Pinnalle:
- Green&Black's tummaa luomukaakaojauhetta 

Valmista espresso ja lisää vielä kuumaan kahviin sokeri, anna jäähtyä. Lisää Amaretto tai öljy.
Erottele kananmunista huolellisesti keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset reippaasti vaahdoksi.
Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita mascarponejuuston sekaan espresso ja keltuais-sokerivaahto. Nostele valkuaisvaahto varovasti seoksen joukkoon. Lisää öljy. Laita ensin 5 tippaa, maista ja laita lisää, jos aromi ei maistu.

Kastele keksit molemmin puolin kahviseokseen. Ne imevät nestettä hyvin, joten varo etteivät ne leviä käsiisi.
Lado puolet kekseistä vuoan pohjalle. Minulla on Pyrex-vuoka 25x19 cm ja siihen menee aina 6 keksiä kerrokseen. Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Kostuta toinen kerros keksejä ja lisää toinen kerros täytettä.

Laita vuoan päälle kansi tai folio. Anna olleutua jääkaapissa mielellään yön yli. Ripottele juuri ennen tarjoilua koko pinnalle tummaa kaakaojauhetta.
On kyllä hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti