sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Gluteeniton, ihana mantelipulla

Gluteeniton pulla on vaivannut minua kauan, ja lukuisia harjoitelmia on tehty. Milloin pullat ovat olleet kuin kumipullia, milloin hajonneet käsiin. Mutta nyt voin ilokseni kertoa, että minulla on ohje, jolla onnistuu! 
Olkaapa hyvät! 
Erityisen hyviä, niinkuin lapsena, pullat ovat kylmän maidon, mantelimaidon tai tietysti kahvin kanssa. 
Tarjosin vieraille, joista yksi oli maitoallergikko. Oli tyytyväinen, kun sai oikeaa pullaa. Kyllä tavallinen, 
pyöreä pulla on paikkansa kahvipöydässä aina ansainnut.



























Gluteeniton mantelipulla, 
24 kpl pikkupullia

- 5 dl luomu mantelimaitoa
- 7 dl Pirkka vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl luomumantelijauhoja
- 2 pss (2x11g) kuivahiivaa
- 2 tl ksantaania
- 1 dl luomusokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl manteliöljyä

- voiteluun kananmuna
- päälle raesokeri-mantelirouhesekoitusta


Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi.  Sekoita kuivahiiva, ksantaani, sokeri, suola ja kardemumma, ja lisää seos mantelimaidon joukkoon leipomisastiaan. Anna olleutua 10 minuuttia.
Sekoita jauhot keskenään, ja lisää jauhoseos kolmessa osassa mantelimaitosekoituksen joukkoon. Vaivaa taikina kunnolla! Lisää loppuvaiheessa manteliöljy. Sekoita seos tasaiseksi. Katso, että taikina on löysähköä. Jos se on liian tiukan oloista, lisää hieman öljyä. Huom! Älä kohota taikinaa nyt vaan vasta valmiiksi leipominasi pullina! Tässä on se taika.

Leivo gluteenittomien jauhojen avulla taikinasta kolme samanlaista tankoa. Leivo pyöreitä pullia ja kohota ne vasta nyt liinan alla puolisen tuntia. Voitele kananmunalla, tai jos olet kananmunalle allerginen, vesi-kahviseoskin käy. Ripottele päälle valmiiksi sekoittamaasi raesokeri-mantelirouheseosta. Minulla tuli tästä taikinasta 24 pullaa, eli joka tangosta 8 kpl. Kaksi pellillistä pullia.

Paista pullat 225° C:ssa kiertoilmauunissa kullanruskeiksi n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.  











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti