lauantai 25. heinäkuuta 2020

Gluteeniton banaanitorttu

Gluteeniton banaanitorttu oli ensimmäinen laatuaan minun keittiössäni mutta hyvin onnistui! Ajatus lähti tummuneista banaaneista, niistä oli jotakin tehtävä. Banaanitorttu on mainio kahvi- tai teepöydässä, miksei myös kylmän maidon kanssa. Voisin kuvitella torttua myös retkieväänä; antaa paljon energiaa ja pysyy hyvin koossa myös repussa. Mehevä tuliainen myös!


























Gluteeniton banaanitorttu uunipeltille

- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 2 dl hienoa luomusokeria
- 6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl Foodin ceyloninkanelia
- 2 tl pomeranssinkuorta
- 3 tl leivinjauhetta
- 5 keskikokoista luomubanaania muusattuna
- 3 dl Valion laktoositonta luomu kuohukermaa
- 1 pss (400g) Foodin pekaanipähkinöitä

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kerma ja jauhoseos, johon on sekoitettu mausteet ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi varovasti banaaniseos taikinaan. Levitä isolle uunipeltille. Ripottele päälle pekaanipähkinöitä.

Paista 200 °C:ssa 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, maku tulee oikeuksiinsa vasta kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti