maanantai 27. heinäkuuta 2020

Gluteeniton mansikkakakku

Gluteeniton mansikkakakku on ehdoton kahvipöydän herkku keskikesällä. Pakkohan se on tehdä ensimmäisistä mansikoista. Haimme sisareni kanssa luomumansikoita Oulunsalosta. Pakastamisurakan jälkeen tein helpon mansikkakakun lasivuokaan. Kakku on helppo koota vuokaan ja siinä se pysyy mehevänä. Kääretorttupohja on suit sait valmis ja kokoamiseen ei mene kuin hetki. Sitruunarahka on tämänkertaisen kakun makuyllätys, ja se sopii hyvin mansikoiden kanssa! Kakun on tietenkin hyvä olleutua jääkaapissa muutama tunti, mutta sitten ei kun pöytään. Söimme makeisiin suihimme!




























Gluteeniton kääretorttupohja
- 4 keskikokoista luomumunaa
- 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri runsaaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauhosihdin avulla varovasti jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 

Levitä taikina uunipeltille tasaisesti. Paista kiertoilmauunissa 200 °C:ssa 8 minuuttia.
Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ulkona tai parvekkeella. Kun pohja jäähtyy, tee täyte.

Täyte
- n. 2 l komeita mansikoita (puolet kokonaisina, puolet suikaloituina)

- 3 dl Valion laktoositonta luomukuohukermaa
- 200g (1 prk) Valion laktoositonta sitruunarahkaa
- 2 tlk luomusokeria
- sitruunamehua ja vaahterasiirappia pohjan kostuttamiseen
- pähkinärouhetta

Vatkaa kerma, johon on lisätty sokeri, reippaasti kunnon vaahdoksi (testaa kulhoa alaspäin, kerma ei saa valua). Sekoita kermavaahtoon sitruunarahka. Tee kostutusvesi sitruunamehusta ja vaahterasiirapista sekä vedestä. Maista; sekä sitruuna että siirappi saavat maistua hieman.

Leikkaa pohjasta sopivat palaset vuokaan. Laita palanen pohjalle ja kostuta. Lisää noin puolet täytteestä. Asettele suikaloidut mansikat pohjan päälle. Tee toinen kerros samalla tavalla, mutta asettele pinnalle kauniit, isot marjat. Ripottele väleihin pähkinärouhetta. Laita olleutumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti