keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Gluteeniton appelsiini-suklaatorttuherkku!

Gluteeniton appelsiini-suklaatorttu syntyi hetkessä, kun löysin kaupasta uutta Arlan suklaa-appelsiinirahkaa, jota en ollut ennen nähnyt. Sävelsin sekaan muutakin appelsiinin ja suklaan sukua, ja lopputulos on ihanan mehevä! Hyvää kahvin tai vahvan teen kanssa. Kokeilkaapa, on helppo tehdä. Päälle voi ripotella mitä nyt oman maun mukaan siihen sopisi. Nautitaan pakkaspäivistä ja leivotaan!


Gluteeniton appelsiini-suklaatorttuherkku uunipeltille


- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 2 dl hienoa luomusokeria
- 6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl VanHouten kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 dl Almond Dream makeuttamatonta luomumantelijuomaa
- 2 dl Valion Hedelmätarha luomu appelsiinimehua
- 2 levyä Marabou Premium 70% tummaa appelsiinisuklaata 

Sekoita nesteet: mantelijuoma, appelsiinimehu ja vaniljauute.  Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe ja kaakaojauhe. Rouhi suklaalevyt palasiksi, jätä vähän isompia sekaan, niistä tulee mukavia sattumia torttuun. 

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää nesteseos, ja jauhoseos varovasti sihdin läpi. Sekoita rauhallisesti, ettei taikina laskeudu. Lisää rahka ruokalusikalla osissa ja lopuksi suklaarouheet. Sekoita varovasti. 
Levitä isolle uunipeltille. Ripottele päälle pähkinärouhetta ja raesokeria.

Paista 200 °C:ssa kiertoilmalla n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on kypsän näköinen. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, maku tulee oikeuksiinsa vasta kylmänä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti