keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Gluteeniton lehtikaalipiirakka

Gluteeniton lehtikaalipiirakka on ollut suvun naisten bravuuri jo kauan, ja nyt minä kannoin korteni kekoon. Tässä muutaman kerran muuteltuna oma versioni. Mainio ruoka, iltapala tai lounas. Miksei eväskin, vaikka piknikille!





















Gluteeniton lehtikaalipiirakka


Pohja pyöreään vuokaan:


- 3,5 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta

- 1,5 dl vettä

- 1/2 tl suolaa

- 1/2 tl ruokosokeria

- 1/2 tl leivinjauhetta

- loraus pähkinäöljyä


Täyte:


- 100g lehtikaalta

- 2 isoa porkkanaa karkeaksi raastettuna

- 1 iso punasipuli kuullotettuna

- 1 prk 150g Valion laktoositonta ranskankermaa

- juustoraastetta 130g

- hunajaa

- basilikaa tuoreena tai kuivattuna

- suolaa

- mustapippuria

- pinnalle pikkutomaatteja puolitettuina ja macadamiapähkinöitä sekä suolapähkinöitä rouhittuna


Sekoita pohjan kaikki aineet yhteen ja vaivaa niin että taikina on kokonainen, pehmeä möykky. Lisää tarvittaessa öljyä. 

Levitä taikina käsillä pyöreään piirakkavuokaan, joka on käsitelty voilla ja jauhoilla. 


Tee täyte. Poista lehtikaalista ruodit ja keitä lehtiä parin minuutin ajan pienessä vedessä. Kuullota pienityt sipulirenkaat paistinpannulla. Lisää pannuun porkkanaraaste ja pienennetyt lehtikaalit. Lisää ranskankerma, kourallinen juustoraastetta, suolaa maun mukaan, basilikaa, pippuria ja pari lusikallista hunajaa. Kiehauta viitisen minuuttia. 


Esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200 °C:ssa. Lisää täyte pohjan päälle. 

Lisää loppu juustoraaste täytteen päälle, asettele tomaattien puolikkaat juuston päälle ja lopuksi pähkinärouhetta koko komeuden päälle. Paista vielä 10-15 minuuttia. Piirakasta tulee sopivasti lounas tai iltapala neljälle. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti