lauantai 12. kesäkuuta 2021

Gluteeniton sitruunapiirakka

Gluteeniton sitruunaleivonnainen on yksi kahvipöydän ikisuosikeista. Harva sitä jättää ottamatta. Tein pitkästä aikaa sitruunapiirakkaa ja kyllä maistui. Keskikesän herkku esimerkiksi mansikoiden ja kermavaahdon kanssa! Myös mukava tuliainen.








Gluteeniton sitruunapiirakka uunipeltille


- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 2 dl hienoa Siro-sokeria
- 6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 dl Almond Dream makeuttamatonta luomumantelijuomaa
- 2 dl Pirkka päärynäsosetta
- 2 rkl Dr. Oetker luomu vaniljauutetta
- 1 rkl sitruunaöljyä tai 1 dl sitruunan mehua (eli 2 isoa luomusitruunaa) sekä 3 rkl sitruunan kuorta
- päälle: mantelilastuja ja hienoa sokeria


Sekoita nesteet: mantelijuoma, päärynäsose, vaniljauute sekä sitruunaöljy tai sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe. 

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää nesteseos, ja jauhoseos varovasti sihdin läpi. Sekoita rauhallisesti, ettei taikina laskeudu. Lisää rahka ruokalusikalla osissa.  Maista. Sitruunan on hyvä maistua kunnolla joten lisää sitruunaa tarvittaessa. Sekoita varovasti. 
Levitä isolle uunipeltille. Ripottele päälle mantelilastuja ja hienoa sokeria.

Paista 200 °C:ssa kiertoilmalla n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kypsän näköinen ja mantelilastut ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, maku tulee oikeuksiinsa vasta kylmänä. 




1 kommentti: