keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu on yksi parhaista leivonnaisista. Se käy monille erikoisruokavalioidenkin noudattajille, mm. maidottomille, laktoosittomille ja tämä versio myös keliaakikoille. Kääretorttu on helppo pyöräyttää, ja se sopii myös juhlapöytään. Kokonaisen kääretortun voi kuorruttaa esim. kerma-rahkaseoksella ja koristella miten haluaa. Kakku on hetkessä valmis! Samoin se on helppo ottaa pakasteesta, koska se sulaa nopeasti ilman mikroakin. Tämä versioni on tehty appelsiinmarmeladilla, mutta toki väliin voi laittaa mitä haluaa. 350-400g on kuitenkin sopiva määrä hilloa tai marmeladia yhteen torttuun. Appelsiinimarmeladi on välillä pirtsakka vaihtoehto marjahilloille.































Gluteeniton kääretorttu ( 2kpl)

- 8 keskikokoista luomumunaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 prk (350g/prk) esim. Pirkka appelsiinimarmeladia


Vatkaa kananmunat ja sokeri runsaaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauhosihdin avulla varovasti jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 

Jaa taikina kahdelle uunipeltille tasaisesti. Paista kiertoilmauunissa 200 °C:ssa 8 minuuttia.
Kumoa valmiit pohjat sokeroiduille leivinpapereille. Levitä heti molemmille pohjille appalesiinimarmeladi taikinanuolijan avulla. Kääräise kääretortut rullalle pohjalla olevan leivinpaperin avulla. Kääri valmiit tortut ensin leivinpaperiin ja sitten esim. sanomalehteen. Anna jäähtyä ulkona tai parvekkeella.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti