maanantai 25. helmikuuta 2019

Gluteeniton Irish coffee -piirakka

Gluteenitonta Irish coffee -piirakkaa tein nyt ensimmäisen kerran. Maku on valloittava ja paranee vaan, kun antaa piirakan olla jääkaapissa. Mantelimaito sopii leivonnaisiin todella hyvin, se tekee mm. tästä piirakkapohjasta oikein suussasulavaa. Kokeilkaapa!




Gluteeniton Irish coffee -piirakka

Pohja:


- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 dl Almond Dream makeuttamatonta mantelijuomaa
- 2 dl espressoa (esim. 6 tl Nescafé Azera-espressoa ja 2 dl vettä)

Täyte:

- 3 prk (200g/kpl) Valion Irish cream&coffee maustettua rahkaa
- 2 dl luomu perunajauhoja
- 2 keskikokoista luomukananmunaa
- 2 rkl sokeria

Tee ensin täyte valmiiksi. Sekoita kerma ja rahka sekaisin, lisää sokeri ja kananmunat. Lisää jauhosihdillä perunajauhot. Sekoita kaikki yhteen sileäksi massaksi. 

Tee nyt itse taikina. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelimaito ja kylmä espresso. Lisää varovasti jauhosihdillä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita suurin liikkein. Kaada seos uunipeltille.

Levitä taikinan päälle kauttaaltaan varovasti isolla kauhalla rahkaseos. Ei haittaa vaikka se hieman sekoittuu itse taikinaan, tulee vain mehevää. Ripottele päälle mantelilastuja.

Paista 200 °C:ssa kiertoilmauunin keskitasolla 15 minuuttia. Maku tulee oikeuksiinsa vasta kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti