tiistai 24. syyskuuta 2019

Gluteeniton ja vegaaninen uunipuuro

Yksi syksyn ja talven herkkuruuistamme on mantelimaidosta tehty uunipuuro. Helppo tehdä, ja mikä maku! Suosittelen lämpimästi. Tämä puuro sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Hyvää lämpimänä ja hyvää kylmänä. Seuraksi sopii vaikka jokin soppa, kanelisokeri tai voisilmä. Tai pähkinöitä ja vaahterasiirappia. Mikä kenellekin.


























Gluteeniton ja vegaaninen uunipuuro

- 1l Almond Dream makeuttamatonta luomumantelijuomaa
- 2,5 dl tummaa puuroriisiä
- 1 tl suolaa

Vuoraa laakea uunivuoka Saga-leivinpaperilla. Kaada vuokaan mantelimaito, ripottele mukaan riisit ja suola. Peitä kannella tai foliolla. Paista kiertoilmauunissa 200 °C:ssa ensin 45 minuuttia, ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia, että pinta karamellisoituu hieman. Mantelimaito ei ruskistu samalla tavalla kuin lehmänmaito. Puurosta tulee mantelimaidolla myös matalampi.
Maistuvia puurohetkiä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti