sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Gluteeniton lakkamisu

Gluteeniton lakkamisu on varioitu Tiramisusta. Halusin tehdä näin kevään ja vaalipäivän kunniaksi jotakin lakoista, mutta en viitsinyt alkaa leipomaan. Tämä lakkamisu on siis helppo tehdä ilman uunia vaikka kesämökillä. Se kannattaa tarjota jälkiruokakulhoista tai laseista, koska se ei lakkojen vuoksi pysy kauniisti kasassa Tiramisun tapaan.





Gluteeniton lakkamisu

- 2 pkt 225g gluteenittomia Savoiardi-keksejä, esim. NutriFree tai Schär

Kostutus:
- 4 dl nestettä: lakkojen mehua ja vettä
- 2 rkl lakkalikööriä (voit korvata liköörin lakkahillolla)

Täyte:
- 2 isoa luomukananmunaa
1 dl Dansukkerin luomuruokosokeria
- 3 rkl kivetöntä lakkahilloa, esim. Meritalo
- 2 pkt (250g/pkt) Pirkka-mascarponejuustoa
- 600g lakkoja 

Pinnalle:
- lakkoja tai paahdettuja mantelilastuja



Valmista kostutusneste, lisää likööri, jos haluat. 

Erottele kananmunista huolellisesti keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset reippaasti vaahdoksi.
Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita mascarponejuuston sekaan lakkahillo ja keltuais-sokerivaahto. Nostele valkuaisvaahto varovasti seoksen joukkoon. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa tilkka lakkalikööriä tai hilloa. 

Kastele keksit molemmin puolin lakkanesteeseen. Ne imevät nestettä hyvin, joten varo etteivät ne leviä käsiisi.
Lado puolet kekseistä vuoan pohjalle. Minulla on Pyrex-vuoka 25x19 cm ja siihen menee aina 10 keksiä kerrokseen. Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Levitä sen jälkeen puolet lakoista täytteen päälle. Kostuta toinen kerros keksejä, ja lisää toinen kerros täytettä sekä lakkoja. Ripottele päälle lakkoja koristeeksi. Voit myös paahtaa mantelilastuja ja koristella lakkamisun niillä.

Laita vuoan päälle kansi tai folio. Anna olleutua jääkaapissa mielellään yön yli. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti