Gluteeniton suklaapiirakka on aina suosittua kahvipöydässä. Tämä piirakka on hieman tuhdimpi ja vahvemman makuinen, joten se käy hyvin jopa jälkiruuaksi, silloin sen kanssa voi tarjota vaikka vähän sulahtanutta vaniljajäätelöä tai vatkattua vaniljakastiketta. Miksei lisukkeita voisi olla kahvipöydässäkin. Parasta piirakka on kuitenkin sellaisenaan kahvin tai vahvan teen kera.
Gluteeniton suklaapiirakka uunipeltille:
Gluteeniton suklaapiirakka uunipeltille:
- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 dl Valion laktoositonta Luomu-kuohukermaa
- 2 dl Pirkka Mango-sosetta
- 2 dl espressoa (esim. 6 tl Nescafé Azera-espressoa ja 2 dl vettä)
- 2 dl Pirkka Mango-sosetta
- 2 dl espressoa (esim. 6 tl Nescafé Azera-espressoa ja 2 dl vettä)
- 2 levyä Pirkka Luomu Reilun kaupan tummaa suklaata 72% rouheena
- päälle Dansukker-raesokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi, todella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rauhallisesti vaaleat jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe, vaniljajauhe (Foodin vaniljajauhe on aivan ihanaa, suosittelen!) ja leivinjauhe. Lisää kerma. Lisää sose ja espresso. Sekoita kaikki aineet taikinaksi varovasti. Katso, että taikina on sopivan tasaista eikä liian jäykkää, siten piirakasta tulee todella mehevä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti