perjantai 2. marraskuuta 2018

Gluteeniton, hyvä suklaapiirakka

Gluteeniton suklaapiirakka on aina suosittua kahvipöydässä. Tämä piirakka on hieman tuhdimpi ja vahvemman makuinen, joten se käy hyvin jopa jälkiruuaksi, silloin sen kanssa voi tarjota vaikka vähän sulahtanutta vaniljajäätelöä tai vatkattua vaniljakastiketta. Miksei lisukkeita voisi olla kahvipöydässäkin. Parasta piirakka on kuitenkin sellaisenaan kahvin tai vahvan teen kera.




Gluteeniton suklaapiirakka uunipeltille:

- 4 keskikokoista luomukananmunaa
- 3 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi, todella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rauhallisesti vaaleat jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe, vaniljajauhe (Foodin vaniljajauhe on aivan ihanaa, suosittelen!) ja leivinjauhe. Lisää kerma. Lisää sose ja espresso. Sekoita kaikki aineet taikinaksi varovasti. Katso, että taikina on sopivan tasaista eikä liian jäykkää, siten piirakasta tulee todella mehevä.

Levitä taikina isolle uunipeltille, ripottele päälle esimerkiksi raesokeria ja paista 200 °C:ssa kiertoilmauunin keskitasolla 15 minuuttia. Piirakka saa olla hieman pehmeää, silloin se aivan sulaa suussa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti