lauantai 15. syyskuuta 2018

Gluteeniton mantelimaitopannari

Näin syksyn tullen on taas mukava tehdä helppoa pannaria. Tässä perusohje, jossa on käytetty lehmänmaidon sijasta mantelimaitoa. Jauhoina käytän maissijauhoja sekoitettuna perusgluteenittomiin jauhoihin. Maissijauhot antavat oman koostumuksensa, makunsa ja värinsä pannariin. Pannariin voi laittaa lisäksi myös pähkinöitä, marjoja tai hedelmiä oman tunteen mukaan. Mitä milloinkin haluaa. Mustikoilla tein kerran ja oli tosi hyvää!


Pannari uunipeltille:

- 1l makeuttamatonta luomu-mantelimaitoa
- 4 luomukananmunaa TAI 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl luomusokeria
- 3 dl luomumaissijauhoja
- 2 dl Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseosta

Sekoita mantelimaito ja kananmunat keskenään (tai jätä kananmunat kokonaan pois ja lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe, näin saat pannarista sopivaa kananmuna-allergikolle ja vegaanille). Lisää jauhosekoitus, johon on lisätty suola ja sokeri. Suosittelen käytettävän jauhosihtiä ettei tule paakkuista pannaria. Sekoita kaikki aineet taikinaksi, ja anna vetäytyä varttitunti jääkaapissa.
Paista uunissa keskitasolla 200 °C:ssa n. 50 minuuttia kunnes pannari on kauniin kullan rusehtava. Puolivälissä paistoaikaa kannattaa tuikkia pannaria haarukalla ettei sille tule ns. kantta.
Tarjoile vaahterasiirapin tai hillon kanssa. Tämä pannari sopii myös suolaisen tarjottavan alustaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti