keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Gluteenittomat broileri-kasvispihvit

Gluteenittomat broileri-kasvispihvit ovat helppoja tehdä ja tuhtia ruokaa. Oikea pakkaspäivän ateria. Apetitin wok-pakastevihannekset helpottavat ja nopeuttavat ruuanlaittoa ja ovat tosi hyviä. Pihvien kaveriksi sopii vaikka pelkkä vihersalaatti tai esim. perunat tai riisi. Ne sopivat hienosti myös hampurilaispihveiksi. Tästä ohjeesta tulee 18 isoa pihviä ja pakastan niistä suurimman osan. On mukava kun pakasteessa on nopeaa, valmista ruokaa.














Gluteenittomat broileri-kasvispihvit



- 800g (2 pkt) broilerijauhelihaa

- 900g (2 pss) Apetit Wok-vihanneksia

- 2 pkt (2x180g) Pirkka ruohosipuli-tuorejuustoa

- 2 tl suolaa

- 2 rkl Sallisen pippurisekoitusta

- 2 rkl kuivattua basilikaa

Päälle:

- Moilasen gluteenittomia korppujauhoja

- Valion laktoositonta voita


Leikkaa ensin vihannessuikaleita saksilla hieman pienemmiksi. Lisää broilerin jauheliha, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita hyvin. Ota desilitran mitalla tasaisesti taikinaa (tasaa sormella liiat pois) ja muotoile peltille pyöreitä, n. sentin paksuisia pihvejä. Ripsauta joka pihvin päälle korppujauhoja ja nokare voita. Tästä taikinasta tulee 18 pihviä, eli kolme peltillistä. Sopivasti kiertoilmauuniin.


Paista 225 °C:ssa n. 20 minuuttia tai kunnes pihvit ovat rapsakan ruskehtavia.





1 kommentti: