maanantai 13. joulukuuta 2021

Gluteeniton bataatti-broilerivuoka

Gluteeniton bataatti-broilerivuoka on todella hyvä pakkaspäivän ruoka. Se on nopea tehdä, ja tästä reseptistä tulee isollekin perheelle. Minä pakastan loput sopiviin rasioihin, siten saan nopeasti ruokaa myöhemmin. Tämä vuoka on konstailematon ja selkeä. Onnistuu sellaiseltakin, joka laittaa ruokaa harvemmin. Ruoka on tuhtia, joten perussalaatti on paikallaan kyytipoikana.

























- 1 kg luomubroilerin maustamattomia rintafileitä

- 500g luomukirsikkatomaatteja

- 580g pll Heinz-luomutomaattiketsuppia

- 2 dl luomumantelimaitoa

- 2 isoa tai kolme keskikokoista punasipulia

- Olivado-pähkinäöljyä

- Sallisen pippurisekoitusta

- suolaa

- 2 isoa tai 3 keskikokoista luomubataattia

- 2 pss (2x300g) Apetit Kruunusekoitusta

- 2 pss Valion luomu juustoraastetta 140g


Ota Kruunusekoituspussit ajoissa sulamaan. Pyöräytä ne sulahtaneena pähkinäöljyssä. Paloittele broilerifileet n. 3x3cm paloiksi ja ruskista ne pähkinäöljyssä. Mausta pippurisekoituksella ja suolalla.

Puolita kirsikkatomaatit. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi ja kuullota ne. Muista että ne eivät saa kärähtää. 

Sekoita kaikki ainekset yhteen, lisää tomaattiketsuppi ja mantelimaito ja sekoita vielä.  Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tasaisesti pohjalle. 

Lohko bataatit vähän pienemmiksi  ja siivuta ne lätyiksi. Lisää lätyt soosin päälle tasaisesti. Ripottele päälle juustoraaste.

Peitä kannella tai foliolla. 


Paista 200 °C:ssa puolitoista tuntia. Anna vetäytyä hetken. Tarjoa perussalaatin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti