perjantai 15. kesäkuuta 2018

Gluteeniton, mahtavan ohut pizza!

Gluteeniton pizzapohja

Halusin ohuemman pohjan kalapiirakkaan ja sain Koivulehdossa-blogin Sandralta pizza-ohjeen, jota sovelsin itselleni. Pizza on ollut tykätty ja se on helppo tehdä ruuaksi perheelle tai illanistujaisiin vieraille.

Gluteeniton pizza

- 2,5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruokosokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- loraus oliiviöljyä tai pähkinäöljyä

Sekoita kuivat aineet ja vesi sekä öljy. Vaivaa taikinaa niin että saat siitä kiinteän möykyn. Jos on tarve, lisää jauhoja tai vettä niin että saat taikinasta sopivan kiinteää levitettäväksi peltille.

Paista pohjaa 200 °C:ssa 10 minuuttia ja lisää halauamasi täyte. Paista sen jälkeen vielä 25 minuuttia.

Kalapizzan täyte (uunipeltille):
- 500 g loimulohta
- 2 rasia Pirkka Italian Yrtit -tuorejuustoa


Sekoita kaikki täyteaineet yhteen ja levitä esipaistetulle taikinapohjalle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti