maanantai 20. helmikuuta 2017

Maukas nyhtökaurapaistos

Olen todella tykästynyt nyhtökauraan. Sitä voi käyttää aivan jauhelihan tapaan paitsi että nyhtökaura on parasta leikata saksilla todella pieniksi paloiksi jo rasiassaan, muuten ruuasta tulee liian tiukkaa ja jauhoista. Kannattaa muistaa että nyhtökaura on todella täyttävää ja hyvää kasviproteiinia, joten sitä ei kannata laittaa ruokaan niin paljon kuin laittaisi jauhelihaa. Nyhtökaura on valmistettu kaurasta, härkäpavuista ja keltaherneistä. Mielestäni nyhtökaura on parhaimmillaan uuniruuassa koska se ottaa mm. kasviksista mukavaa makua itseensä. Ainakaan vielä nyhtökaura ei ole täysin gluteenitonta, joten oikein herkkien keliaakikoiden ei kannata sitä käyttää.


Nyhtökaurapaistos


- 250 g maustamatonta Gold&Green Nyhtökauraa
- 600 g luomulanttuja
- 1 kg luomuporkkanoita
- 6 Pirkka Aurinkokuivattua tomaattia
- 1 pkt (180 g) Pirkka Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa 
- suolaa maun mukaan, itse en laita ollenkaan
Pilko lantut kuutioiksi 1,5 cm kanttiinsa ja porkkanat ohuiksi lätyiksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Leikkaa nyhtökaura rasiassaan pieniksi kokkareiksi saksilla. Ruskista se samalla tavalla kuin jauheliha yleensä paistetaan. Sekoita juurekset, aurinkokuivatut tomaatit, nyhtökaura ja tuorejuusto kulhossa ja siirrä paistos sitten sopivaan laakeaan uunivuokaan. Uunivuoka kannattaa vuorata Saga-leivinpaperilla, ruoka ei tartu siihen kiinni ja vuoka on todella helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Itse laitan uunivuokan päälle vielä alumiinifolion ettei ruoka pala pinnasta.
Paista ruokaa uunissa 200 °C:ssa 1 tunti ja sitten vielä puolisen tuntia 150 °C:ssa. Aika riippuu siitä miten pehmeiksi juurekset halutaan. Kannattaa tarkistaa tunnin kuluttua kypsyys. Tarjoa esim. puolukkahuupan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti