sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Gluteeniton peltileipä vie kielen mennessään!

Tätä reseptiä on kehitelty aikojen kuluessa koko suvun naisten voimin. Alunperin tarvittiin hiivaton leipäohje. Sitten täytyi soveltaa reseptiä gluteenittomaksi. Leipä on tullut suosituksi myös heille suvun jäsenille, jotka eivät pysty syömään ns. tavallista leipää, koska se närästää. Tämä peltileipä ei närästä kuten ei mikään gluteeniton leipä tai ruoka. Peltileipä on muutenkin oivallinen aamupalalla, keittojen kanssa tai eväänä. Ohjeessa on vaihtoehdot myös vegaaneille ja maitoallergisille. Kokeilkaapa!


Gluteeniton peltileipä (kolme pellillistä)


- 500 g laktoositonta maitorahkaa TAI 2 prk (2 dl/kpl) Oatly iMat Fraiche
- 8-10 dl vettä (taikinan levittyvyyden mukaan. Katso, että taikina leviää hyvin pellille mutta ei ole liian vetistä. Laita ensin vettä vähemmän ja lisää tarpeen mukaan).
- 2 tl soodaa
- 1 tl suolaa, jos haluaa. Minä en laita.

Liuota rahka tai Oatly veteen, sekoita jauhot (joihin on sekoitettu sooda) nesteen joukkoon pallovispilällä, niin että taikina on sileää. Se saa olla hyvin levittyvää, ei varsinaisesti taikinamaista.

Jaa taikina kolmelle uunipellille, ripottele päälle esim. kuorittuja auringonkukansiemeniä ja pähkinäsekoitusta. Paista 275 °C:ssa 30 minuuttia kunnes leipä on kauniin ruskea. 

Leivät kannattaa irrottaa heti paperilta ja leikata sitten kylmänä vaikka saksilla, se on kätevää. Suosittelen käyttämään Saga-leivinpaperia, sillä siitä leivät irtoavat hyvin.






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti