sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Gluteeniton, helppo, porkkanakeitto!

Tämä keitto on talvella yksi meidän peruskeitoistamme, suosittu vuodesta toiseen. Keitto on todella helppo ja nopea tehdä, sillä savustettu kalkkunanfileehän on kypsää ja porkkanasose sekä paprikat kypsyvät nopeasti. Kasvisruuan siitä saa kun jättää kalkkunan pois, sitä ei välttämättä tarvita. Jos haluaa kuitenkin keitosta hieman tuhdimman kasviskeiton, siihen voi lisätä esim. maustamatonta nyhtökauraa*). Teen keittoa yleensä kolmen litran kattilaan, josta kahdelle hengelle tulee kolme ruokaa. Suosittelen lämpimästi!


Gluteeniton porkkana-(kalkkuna)keitto


- 3x500 g Pirkka luomu-porkkanasosetta 
- n. 500 g Pirkka savustettua kalkkunanfileetä 
- 2 keskikokoista Pirkka luomu-paprikaa (minä laitan yhden punaisen ja yhden keltaisen)
- 1 pkt (180 g) Pirkka Italian yrtit -tuorejuustoa 
- 3 tl pippurisekoitusta 
1 l vettä 


Puserra porkkanapötköt 3 litran kattilaan (leikkaa pötköön aukko varovasti saksilla kattilan sisällä), lisää vesi (jos haluat keitosta paksumpaa laita silloin vähemmän vettä). Laita jo kattila tulelle. Leikkaa kalkkunanfilee pieniksi kuutioiksi (n. 1,5 cm kanttiinsa) ja lisää ne kattilaan. Leikkaa paprikat 1 cm x 1 cm -kokoisiksi paloiksi ja lisää nekin kattilaan. Ropsauta pippurirouhe mukaan. Anna kiehua lempeällä tulella 20 minuuttia, lisää tuorejuusto lusikalla, hämmennä ja anna kiehahtaa vielä viitisen minuuttia.

*) Jos käytät nyhtökauraa kalkkunan sijaan, muista että se kannattaa leikata rasiassaan pieniksi kokkareiksi saksilla. Nyhtökaura on myös hyvä ruskistaa ennen keittoon lisäämistä samalla tavalla kuin jauheliha yleensä paistetaan, vaikka se onkin sinänsä jo kypsää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti