lauantai 26. tammikuuta 2019

Gluteeniton lanttu-porkkanapasta

Gluteeniton lanttu-porkkanapasta on mainio pakkaspäivän ruoka. Porkkanat ja lantut ovat talvellakin edullisia, myös luomulaatuisina. Kokonaiset pikkutomaatit ja vuohenjuusto antavat ruokaan mehevyyttä. Annos on iso, mutta tätä ruokaa kannattaa tehdä paljon kerralla, koska se, kuten moni muukin ruoka, vain paranee kun maut yhdistyvät. Jos samaa ruokaa ei halua syödä monta päivää peräkkäin, loput kannattaa pakastaa.





Gluteeniton lanttu-porkkanapasta

- 500 g gluteenitonta Fusilli-pastaa (kierre)
- 500 g luomuporkkanoita
- 500 g luomulanttuja
- 2 keskikokoista luomupunasipulia
- 10 kpl luomukirsikkatomaatteja
- 450 ml (1 pll) Kania-luomuketsuppia
- 200 g Président Saint Maure-vuohenjuustoa
- 30 g Valion laktoositonta voita
- 5 rkl gluteenittomia Risetti-luomukorppujauhoja

Keitä pasta melkein kypsäksi, huuhtele, ja kaada isoon sekoituskulhoon. Pilko lantut 1,5x1,5 cm:n kuutioiksi, ja leikkaa porkkanat hyvin ohuiksi siivuiksi. Esipaista molempia niin, että ne hieman kypsyvät. Pilko sipulit pieniksi, ja ruskista niitä pannulla. Lisää kaikki kasvikset pastan joukkoon. Leikkaa vuohenjuusto pieniksi palasiksi (esim. leikkaa ensin siivuiksi ja sitten siivut neljään osaan) ja lisää ne kulhoon. Lisää kulhoon myös kokonaiset tomaatit. Kirsikkatomaateista tulee maukkaita, kun ne kypsyvät pastan seassa uunissa! Kaada lopuksi sekaan pullollinen luomuketsuppia. 

Sekoita kulhossa kaikki ainekset sekaisin, ja kaada seos Saga-paistoleivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Sirottele päälle korppujauhot, ja niiden päälle lopuksi voinokareita kauttaaltaan. Peitä kannella tai foliolla.

Paista 200 °C:ssa toiseksi alimmalla tasolla tunnin ajan. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilemista. Puolukkasurvos maistuu pastan seurana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti