tiistai 1. tammikuuta 2019

Gluteeniton omenahyve

Gluteeniton omenahyve tai omenapaistos, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Joka tapauksessa se on suit sait tehtävä jälkiruoka tai välipala. Melko tuhti jälkiruoka se on, joten kovin paljon ei tarvitse varata per ruokailija. Varsinkin talvella omenahyve on mukava myös vaikka illanistujaisissa tarjottavaksi.




Gluteeniton omenahyve
- 4 keskikokoista luomuomenaa
- 100 g Valio laktoositonta voita
- 1 dl Dansukker fariinisokeria
- 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl luomukanelia
- 1 tl luomuvaniljajauhetta

Pesaise omenat ja lohko ne reippaankokoisiksi palasiksi. Poista siemenkodat. Sulata voi. Sekoita keskenään voi, fariinisokeri, kaurahiutaleet ja mausteet. Lado omenat uunivuokaan ja levitä kauraseos niiden päälle.
Kypsennä uunissa 200 °C:ssa uunin alaosassa ensin 30 minuuttia ja sen jälkeen uunin yläosassa vielä 15 minuuttia.
Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti