Gluteeniton sillikaviaari on oiva lisä mihin juhlapöytään tahansa. Meillä se kuuluu joululautaselle muiden kalojen ja juustojen viereen. Isä teki tätä aikanaan bravuurinaan mutta nyt sitä on tehtävä itse. Sillikaviaarin teko on helppoa ja se tuntuu maistuvan kaikille. Se on mukava ja pirtsakka lisuke moneen ruokaan.
Gluteeniton sillikaviaari
- ravintolasillifileitä n. 180 g
- 2 keitettyä (n. 8 min.) luomumunaa
- 1 keskikokoinen punasipuli
- 1 keskikokoinen omena
- 1 prk (150g) laktoositonta creme fraichea (ranskankermaa)
- 5 rkl sitruunamehua
- mustapippuria myllystä
- 1 dl tuoretta tilliä
Paloittele sillifileet, lohko kananmunat, hienonna sipuli ja raasta omena. Sekoita kaikki ranskankermaan, lisää sitruunamehu, mustapippuri ja tilli. Sekoita huolellisesti, tarkista maku ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tarjoa esim. Saaristolaisleivän tai perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti