Saimme tuliaisina Liisa-siskolta ihania gluteenittomia Toscapullia! Olemme porukalla harjoitelleet gluteenittomien pullien leipomista ja monien harjoitusten kautta sisareni onnistui leipomaan hyviä pullia. Kokeilimme saada taikinaa kohoamaan ksantaanin ja psylliumin avulla mutta saimme aikaiseksi vain enemmän ja vähemmän kumimaisia pullia. Lopulta pelkän leivinjauheen käyttäminen tuotti toivotun, hyvän lopputuloksen. Nyt voin sanoa hyvällä omallatunnolla että kannattaa kokeilla! - Mahdottoman hyviä. Liian hyviä.
Gluteenittomat pullat (n. 24 kpl)
- 3 dl Dansukker Luomuruokosokeria
- 2 tl kardemummaa
- 4 tl leivinjauhetta
- 5 tl Foodin Luomuvaniljajauhetta
- 200 g Pirkka Laktoositonta Voita
- 2 luomumunaa
- 4 dl vettä
Yhdistä kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin pullavuokiin. Jätä n. 1 cm paistovaraa vuokiin.
Paista pullia 200 °C:ssa n. 25 minuuttia uunista riippuen.
Paista pullia 200 °C:ssa n. 25 minuuttia uunista riippuen.
Toscapullat, kuorrutus
- 50 g Pirkka Laktoositonta Voita
- 3 rkl Dansukker Hillosokeria
- 40 g mantelilastuja tai -rouhetta
Sulata voi. Lisää hillosokeri, jauhoseos ja viimeisenä mantelilastut.
Jaa taikina mieluiten korkeisiin Amerikanmuffinivuokiin. Jätä n. 1 cm kohoamis- ja kuorrutusvaraa.
Paista pullia 200 °C:ssa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia uunista riippuen. Jaa kuorrutus puolikypsien pullien päälle ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia kunnes kuorrutus on saanut kauniin ruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti